در ساخت پنجره دوجداره از چه موادی استفاده می شود؟

پنجره ها از قسمت های مهم و تاثیرگذار در ساختمان هستند. برخی از اجزای ساختمان صرفا بر اساس ظاهر و مواد به کار رفته انتخاب می شوند. اما در پنجره، فقط جنبه ظاهری و کیفیت مواد در انتخاب آن ها تاثیرگذار نیست. ساختار، نوع و پروفیل پنجره از مهم ترین معیار ها در انتخاب انواع پنجره است. در گذشته صرفا پنجره های معمولی کاربرد داشت. این پنجره با یک لایه شیشه و پروفیل های چوبی، آهنی و … ساخته می شدند، اما صنعت ساخت پنجره دوجداره، پیشرفت بسیاری در طول زمان داشته است. این پیشرفت فقط در ظاهر و کیفیت ساخت نیست.

پنجره های دوجداره از انواع جدید پنجره هستند. این پنجره ها موجب صرفه جویی چشمگیری در مصرف انرژی می شوند. ساختار پنجره های دوجداره به گونه ای است که از نفوذ گرما به محیط داخل ساختمان تا حد زیادی جلوگیری می کند. همچنین به موجب همین عایق حرارتی این پنجره ها، از خروج گرمای داخل ساختمان نیز به بیرون به مقدار زیادی جلوگیری می شود.

پنجره های دوجداره مصرف انرژی را به طرز شگفت انگیزی کاهش می دهند. این موضوع باعث زندگی راحت تر و همچنین کمتر شدن هزینه های مصرفی بابت وسایل گرمایشی و سرمایشی می گردد. پنجره های دوجداره محیط داخل ساختمان را روشن و پاکیزه می کند.

در ساخت پنجره های دوجداره، از مواد مختلفی استفاده می شود. در ادامه به بررسی اجزای تشکیل دهنده پنجره دوجداره می پردازیم.

مواد به کار رفته در ساخت پنجره های دوجداره

فارغ از نوع پروفیل برای ساخت پنجره دوجداره، شیشه های دوجداره این پنجره ها از چندین مولفه مختلف تولید می شود. نوار فاصله میان دو صفحه، ماده خشک کن، مهر و موم و یا درزگیر اولیه پنجره، مهر و موم و یا درزگیر ثانویه پنجره، شیشه، حفره، قاب و گاز از اجزای تشکیل دهنده قاب پنجره دوجداره می باشد.

نوار فاصله میان دو صفحه در ساخت پنجره دوجداره چه نقشی دارد؟

نوار فاصله میان دو صفحه، فاصله ای میان دو شیشه در پنجره های دوجداره ایجاد می کند و این فاصله با گاز و یا هوا پر می شود. گازی که برای پر کردن فاصله دو صفحه استفاده می شود، باید گاز مخصوص به این کار باشد. سازندگان باید همواره از پر کردن فاصله با گاز های مضر و یا خطرناک خودداری نمایند.

لازم به ذکر است که نوار فاصله میان دو صفحه به واسطه مهر و موم های اولیه و ثانویه به شیشه های پنجره اتصال داده می شود.

 

نوار فاصله میان دو صفحه در ساخت پنجره دوجداره چه نقشی دارد؟

 

کاربرد ماده خشک کن در ساخت پنجره دوجداره

در ساخت پنجره های دوجداره، از ماده خشک کن استفاده می شود. کاربرد این ماده حفظ خشکی در فضای محافظت شده در پنجره دوجداره است.

مهر و موم کردن اولیه چگونه انجام می شود؟

در پنجره های دوجداره، مهر و موم صحیح و اصولی اهمیت بالایی دارد. مهر و موم محافظ این پنجره به واسطه درزگیر اولیه پنجره همراه با نوار فاصله انجام می گردد. مهر و مهم اولیه پنجره دوجداره موجب جلوگیری از نفوذ رطوبت و یا هوا به واحد دوجداره می گردد.

انجام اصولی مهر و مهم اولیه در ساخت پنجره دوجداره اهمیت بالایی دارد. چرا که هر چه این مهر و مهم وسیع تر و نازک تر انجام گیرد، موجب انتشار کمتر رطوبت می گردد.

مهر و موم ثانویه پنجره دوجداره

مهر و موم پنجره های دوجداره دو بخش دارد. مهر و موم ثانویه بخش دوم درزگیری است. این مهم درزگیری نفوذ پذیری ارگون کم را دارا است. این بخش چسبندگی فوق العاده به جنس های مخلتف آلومینیوم، فولاد ضد زنگ و بستر های قلع اندود را امکان پذیر می کند. به موجب این چسبندگی، بخار با رطوبت کم عبور می کند.

حفره پنجره دوجداره چگونه پر می شود؟

حفره از دیگر بخش های مهم انواع پنجره دوجداره است. حفره پنجره دوجداره با گاز آرگون عموما پر شده که موجب بهتر شدن عایق کاری پنجره و همچنین پیشگیری از تراکم داخلی واحد می گردد.

عرض حفره تعبیه شده در پنجره های دوجداره مختلف، متنوع است. با توجه به نوع پنجره و همچنین گازی که برای پر کردن حفره به کار می رود، این عرض غالبا 4 الی 20 میلیمتر می باشد.

 

حفره پنجره دوجداره چگونه پر می شود؟

 

از چه گاز هایی برای پر کردن حفره پنجره دوجداره استفاده می شود؟

در ساخت پنجره دوجداره، گاز یا هوا به جهت پر کردن حفره میان صفحه ها استفاده می شود. گازی که بدین منظور استفاده می شود، گاز های کریپتون، آرگون و یا زنون می باشد. لازم به ذکر است که گاز های مذکور، بی خطر هستند.

قاب پنجره دوجداره

قاب پنجره تاثیر چشمگیری در ویژگی های پنجره دوجداره دارد. یکی از بهترین پروفیل ها برای این منظور، پروفیل upvc است. درب و پنجره UPVC در حال حاضر بخش زیادی از صنعت درب و پنجره را شامل می شود.

علاوه بر upvc، برای ساخت پنجره های دوجداره از پروفیل های آلومینیومی و چوبی نیز می توان استفاده کرد.

مطالب مرتبط: فناوری های به کار رفته در پنجره دوجداره

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *